2016. június 17., péntek

Túróval töltött zsömle


Régebben csináltam már ilyet,mely itt található :) most kicsit módosítottam a recepten :)
Először is zsömléket sütöttem,recept itt. Egyik legjobb zsömle recept :)
De több zsömle recept itt nálam.
Tehát a zsömléket előző nap sütöttem,mert nagyon puhák és jó ha áll egy éjszakát ,könnyebb vele dolgozni.Most 7 db zsömle lett ebből a receptből,de én most csak 4 db-ot használtam fel a töltött zsömléhez.

Hozzávalók:

4 db zsömle
25 dkg zsírszegény túró (félzsíros is lehet)
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
1 dl tejföl (plusz a tetejére egy kevés)
4 ek eritrit (édesítő) (innen:Egészségmarket)
6 dkg mazsola
0,5 dl tej
kb 2 dkg vaj

A tejet fél zacskó vaníliás cukorral felmelegítjük mikróban.
A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejét kivájjuk.
A túrót áttörjük a zsömlék belsejével. Összekeverjük a maradék fél zacskó vaníliás cukorral, a tojással, az eritrittel ,a tejföllel és a mazsolával
A zsömlék belsejét  meglocsolgatjuk a meleg tejjel, de ne túl sokkal, mert szétázik. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Beletöltjük a túrót, rátesszük a zsemlék kalapját.
Meglocsoljuk a tetejüket édesített tejföllel. A vajat is rátesszük.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb 15 percig sütjük alsó-felső sütésen hőlégkeveréssel. (Amíg szépen meg nem pirul.)
Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.

Kelesztés előtt...

Kelesztés közben...

Sütés közben...











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése